ÖZGEÇMİŞ

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2004 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi olmuştur.

Kısa bir süre Kırşehir Devlet Hastanesinde uzman hekimlik yapmıştır.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanlığının ilgi alanları olan  romatizmal hastalıklar, kas, iskelet sistem sorunları, ağrı ve rehabilitasyonla ilgilenmenin yanı sıra  pediatrik rehabilitasyon özel ilgi alanıdır.

Pediatrik ve yenidoğan rehabilitasyonuna ilgisi 2006 yılında çalışmaya başladığı  Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde olgunlaşmıştır. Türkiye’nin çok farklı bölgelerinden komplike hastaların refere edildiği akademik donanımı çok yüksek olan bu hastane kendisinin yoğunlukla çocuk hasta ile ilgilenmesine vesile olmuştur.

Dr. Sami Ulus Hastanesi yenidoğan ünitesinin yüksek kapasitesi ve donanımlı meslektaşlarıyla çalışma ortamı bebeklerin nörogelişimsel , kas iskelet ve tüm motor becerileri ile ilgili sorun ve geçikmeler konusunda araştırma, bilgi ve tecrübelerinin artmasını sağlamıştır.

Hayata farklı risklerle başlayan tüm bebeklerin eşit, adil sağlık ve gelişim fırsatlarını yakalayabilmesi adına  yenidoğan dönemindeki sorunların, geçikmelerin erken teshis ve tedavisinin üzerine yoğunlaşmıştır.  

2008 yılından itibaren Hollanda Groningen’de University of Groningen  Medical Centre’da Gelişimsel Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mijna Hadders Algra ile ortak çalışma ve   eğitimlerle Türkiye’de yenidoğan rehabilitasyonu, erken tanı erken müdahale, nörogelişimsel sorunlarda kritik dönem yönetimi ile ilgili toplantılar, sempozyumlar ve kongreler düzenlemiştir.

2008 yılında 1. Uluslararası Riskli Bebek Kongresi’ne, 2020 yılında da 2. Riskli Bebek Kongresine başkanlık yaparak bu alandaki yurtiçi ve yurtdışı sağlık profesyonellerini bir araya getirip bütüncül yaklaşımla tedavi takip algoritmaları oluşturmaya bu alanda çalışan tüm profesyonelleri ortak akılla bilgi ve  tecrübelerini birleştirip daha iyi projeler geliştirmenin temellerini hep beraber atmışlardır.

Akademik camia ve  sağlık profesyonellerinin dışında farklı disiplinleri de dahil edip, farkındalık ve işbirliği sağlayarak doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası riskleri azaltmak erken tanı, erken müdahale ile  gelişebilecek sorunları en aza indirmek hedefi ile  başta TÜBİTAK olmak üzere üniversite, sivil toplum örgütleri, hasta dernekleri, basın yayın kuruluşları, yerel yönetimler ve politika üreticilerle ortak projeler geliştirirek sağlıklı yenidoğan, sağlıklı bebek ve sağlıklı çocuklar yetişmesini hedeflemektedir.

Kendisi de 2 çocuk annesi olan Dr. Kıymet İkbal bu konularla ile ilgilenenlere  gönülden bağlılık ve yakınlık hissetmekte ve her alanda tüm uğraş ve çabaları desteklemektedir.

2017 yılında 11 yıl hizmet verdiği Dr. Sami Ulus Kadın -doğum, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinden ayrılıp Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlamıştır.  Akademik hayatına burada devam eden Dr. Kıymet İkbal 2018 yılında Riskli Bebek Takibi Uygulama ve Araştırma Merkezi (RBTUAM) kurup merkezin müdürlüğünü yapmaktadır. Bu merkezde aile temelli rehabilitayon, erken tanı erken müdahale konularında akademik ve toplumsal farkındalık çalışmaları ve projeleri üreterek hizmet etmektedir.

Türkiye Pediatrik Rehabilitasyon Derneği kurucu üyesidir.

Pediatriden geriatriye hizmet veren fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlık alanının yenidoğan rehabilitasyonu hakkında farkındalığını arttırmak ve bu alanda yurtdışı ve yurtiçi çalışmaları, gelişmeleri öğrenmek, öğretmek ve uygulamak misyonunu taşımaktadır.